Головна $$$ Реальний заробіток в мережі інтернет $$$  ОНЛАЙН ТВ 100 каналів

Меню сайтуКартопля

Капуста

Білокачанна
Брокколі
Брюссельська
Пекінська
Цвітна
Кольрабі
Огляд сортів
Шкідники та хвороби
 

Томати

Як вирощувати томат
Підготовка грунту
Посадка томатів.Пасинкування
Агротехніка
Збирання та зберігання
Хвороби та шкідники
Огляд сортів
 

Огірки

Вимоги до грунту та посадка
Догляд за рослинами
Збір та зберігання
Вибір сортів
 

Коренеплоди

Буряк столовий
Редис
Петрушка
Редька
Ріпа
Селера
Пастернак
 

Овочі - статті, ідеї, пропозиції

 
 
 

 

Як правильно приготувати і застосовувати  бордоську  суміш  

бордоська сумішБордоська  суміш є фунгіцидом, тобто засобом захисту  рослин від грибних захворювань   та застосовується вже  більше 100 років. На сьогоднішній  день це один з ефективних препаратів для для захисту овочевих культур від  фітофторозу, пероноспорозу і подібних хвороб.
Кращі результати  досягаються при оприскуванні  рослин перед  або на  початку розпускання бруньок  і до цвітіння. Не можна проводити обробку при високій вологості  і температурі повітря щоб не було опіків на листках.
Не можна також роздить водою готову
бордоську  суміш  , тому що вона при цьому розшаровується  і  для боротьби з шкідниками  змішувати з фосфорорганічними препаратами  карбофосом та ін


У продажі готова  бордоська суміш  випускається в пакетиках: 300 г мідного купоросу і 400 г вапна для раннього обприскування  - 3%-ної концентрації   а також пакетики по 100 г мідного купоросу  і вапна для 1%-ної концентрації.
У пакетики обов'язково вкладають лакмусовий папірець для визначення  кислотності розчину.

Приготування бордоської суміші

   


Щоб приготувати бордоську   суміш, змішують  розчин мідного купоросу і вапна. В якості  отрути  діє мідь, вапно вводиться  для нейтралізації. Суміш слід використовувати в день приготування.


Для  обприскування беруть купорос  (300 г) і вапно (300 -400 г), порізно розводять в 2-3 л гарячої води в емальованій, скляній , пластмасовою ємності (Тільки не в  алюмінієвій ), потім доводять холодною  водою до 5 л і тонкою  струйкою вливають  розчин  мідного купоросу в проціджений  рояк приготувати бордоську сумішзчин вапна. Виходить 10 л розчину. 

 Бордоська суміш повинна мати красивий небесно-блакитний колір і  не містити надлишку  міді  для чого використовують  лакмусовий папірець: якщо він - жовтий, то повинен  зафарбуватися в синій колір  а не в червоний. Якщо опущений в розчин чистий цвях  почервоніє, значить  в рідині є надлишок  міді, який  усувають  розчином вапна .

 

 

 

Погода в Києві  

Овочі

Грунти

Підготовка городу

 

Саджай та заробляй

Оцінюєм можливості
Вирощування овочів
Вирощування зелені
Екологічно чисті продукти
Тепличне господарство
 

Захист рослин

 

Зберігання рослин

Домашня консервація

Домашня консервація

При використанні матеріалів сайту посилання на www.ovochi.in.ua обов'язкове!

© 2011 Кobzar All Rights Reserved