Меню сайту
Овочі - статті, ідеї, пропозиції
|
Як підготувати насіння буряка до посіву
Як підготувати насіння буряка до посіву .
Насіння буряка може зберігати схожість протягом 5 років. Їх перевірка проводиться шляхом пробного пророщування.Це роблять не тільки в тому разі, якщо насіння довго зберігалися, але і коли потрібно вибрати сорт, який дасть більше дружні та сильні сходи. Щоб проростити насіння буряка, зазвичай беруть блюдце, застеляють його м'якою вологою тканиною, на яку зверху укладають близько 50 насінин.
Блюдце ставлять у тепле місце і витримують насіння при температурі 20-22 ° С в протягом 5-10 днів. Потрібно стежити за тим, щоб тканина не пересохла, інакше ріст насіння може призупинитися. Після цього підсумовують кількість пророслих і непророслих насінин , визначаючи відсоток схожості (наприклад, якщо з 10 насінин проросло, наприклад, 6 - схожість 60%).
Нормальний відсоток схожості насіння буряка повинен становити близько 80%.
Щоб посіяне в грунт насіння проростало швидше, застосовують кілька традиційних прийомів: замочування, пророщування і яровизацію.
Замочування насіння проводять у теплій воді протягом 2 днів. Воду за цей час слід кілька разів змінити. Пророщують насіння точно так само, як і при визначенні схожості.
Яровізація насіння буряка
Але найбільш ефективний спосіб прискореня проростання насіння, а також підвищення врожайності буряків - яровізація. Нічого складного в такій підготовці немає. Спочатку насіння замочують: засинають на дно банки або в емальованого посуду шаром в 3-4 см і заливають водою (на 100 г насіння - 100 г води). Прикривають легкою вологою тканиною. Через 32 години насіння обережно перемішують, а потім доливають воду (Так як насіння її вбирає). Ємність з насінням буряка потрібно витримати близько 3 діб при температурі близько 20 ° С, після чого його переносять у прохолодне приміщення (Наприклад, в неопалювальну кімнату, сарай .холодильник). Починають яровизацію насіння буряка приблизно за 10 днів до посіву.
Вирощування столового буряка
|
|
|
Добавить свое объявление
Загрузка...
|
|