Збирання та зберігання столового буряка
Коли збирати буряк
За умов правильного догляду,в кінці липня буряк вже дає досить великі коренеплоди, які можна вибірково збирати . Під час збирання буряка уважно стежать за появою стрілок. Якщо буряк тільки викинув їх, коренеплоди ще можна використовувати в їжу. але. після того як стрілка загрубіє, вони теж стануть твердими.
Остаточне збирання врожаю буряка проводять восени до настання заморозків, інакше буряк може підмерзнути і стати непридатним для тривалого зберігання.
Зазвичай збирання буряка проводять в кінці вересня - початку жовтня, але багато залежить від погодних умов. Бадилля відразу ж зрізають , залишаючи пеньки близько 1-2 см, і укладають коренеплоди на просушування під навіс, а краще - в сухе прохолодне приміщення (сарай, літню кухню, та.ін ).
Як зберігати столові буряки
Буряк найкраще зберігається в сухих (З хорошою вентиляцією) підвалах і погребах при температурі близько 0-2 ° С. Якщо температура буде вище 3 ° С, коренеплоди швидко зів'януть, а якщо занадто низька, буряк підмерзне і почне гнити. Зручно зберігати буряк в ящиках, пересипавши коренеплоди сухим піском, торфом або тирсою. Перед закладанням на зберігання їх бажано обсипати крейдою або золою, що в деякій мірі знизить ризик загнивання.
Вирощування столового буряка
|
|
|
Добавить свое объявление
Загрузка...
|