Меню сайту
Овочі - статті, ідеї, пропозиції
|
Дієта із зеленим горошком
Горох містить не менше білка, ніж м'ясо, при цьому білок гороху складається з дуже корисних і важливих амінокислот, які синтезуються лише рослинами. За калорійністю зелений горошок у півтора-два рази перевершує інші овочі і картоплю.
Основні страви меню
1-й день. Гороховий суп з картоплею.На 2 порції: 300 г картоплі, 100 г стручків червоного солодкого перцю, 100 г цибулі-порею, 1 ч. л. рослинного масла, 500 мл бульйону, 2 сардельки, 150 г зеленого горошку, сіль, мелений чорний перець, 1 ч. л. листя майорана.Картоплю вимити, очистити і нарізати кубиками. Стручки солодкого перцю розрізати навпіл, видалити насіння, м'якоть нарізати кубиками. Цибулю-порей очистити, світлу частину дрібно нарізати.Картоплю, солодкий перець і цибулю-порей обсмажити в каструлі з товстими стінками на 1 ч. л. розігрітого рослинного масла. Залити бульйоном, накрити кришкою і варити 20 хвилин на слабкому вогні.Сарделькі нарізати не дуже тонкими кружальцями і додати в суп разом із зеленим горошком.Довести до кипіння. Приправити сіллю, меленим чорним перцем і майораном.
2-й день. Омлет із зеленим горошком.На 2 порції: 150 г зеленого горошку, 2 яйця, сіль, мелений чорний перець, 2 ч. л. рослинного масла, 2 тонких шматочки вітчини.Зелений горошок злегка підігріти в маленькій каструльці. Яйця змішати з 2 ст. л. води, збити, посолити, поперчити і приготувати на маленькій сковороді по омлету в дві черги. При цьому сковороду щоразу змащувати 1 ч. л. рослинного масла. Коли омлети почнуть застигати, висипати на кожен по 75 г горошку, накрити кришкою і потримати на слабкому вогні 2 хвилини.Омлети з горошком викласти на тарілки разом з шматочками шинки.
3-день. Гороховий суп-пюре.На 2 порції: 1 стебло цибулі-порею, 10 г вершкового масла або маргарину, 300 г зеленого горошку, 500 мл бульйону, 2 ст. л. сметани, сіль, мелений чорний перець, півпучка базиліку.Цибулю очистити, світлу частину нарізати кільцями. Цибулю обсмажити у вершковому маслі в каструлі з товстими стінками. Додати 200 г зеленого горошку, влити бульйон і варити 10 хвилин.З допомогою міксера приготувати пюре, додати сметану і зелений горошок що залишився. Суп ще раз підігріти, посолити, поперчити, перелити в тарілки і посипати базиліком.
4-й день. Салат з горошку з кукурудзою.На 2 порції: 1 яблуко, 1 ч. л. лимонного соку, 1 пучок зеленої цибулі з цибулинами, 150 г зеленого горошку, 150 г кукурудзи, 100 г дієтичного йогурту, 1 ч. л. приправи каррі, сіль, мелений чорний перець, 50 г бекону.Яблоко очистити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину і дрібно нарізати. Відразу збризнуть лимонним соком, щоб воно не потемніло. Зелену цибулю очистити, нарізати тонкими колечками і змішати з горошком, кукурудзою і яблокамі.В йогурт додати приправу каррі, сіль і перець. Бекон дрібно нарізати і додати в салат разом з соусом.
5-й день. Картопля з горошком і соусом.Вам потрібно на 2 порції: 2 великих бульби картоплі, 1 цибулина, 200 г зеленого горошку, 10 г вершкового масла або маргарину, 100 мл бульйону, 2 ст. л. сметани, соль.Картоплю відварити в мундирі в підсоленій воді. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі або маргарині з 150 г зеленого горошку. Влити бульйон і варити 10 хвилин. Додати 1 ст. л. сметани, дрібно нарізаний кервель і зробити за допомогою міксера пюре.Добавити в соус горошок що залишився . Картопля надрізати, полити соусом і сметаною, що залишилася.
6-й день. Шніцель з овочами.На 2 порції: 1 цибулина, 10 г вершкового масла або маргарину, 300 г горошку, 100 мл бульйону, 1 ст. л. молока, 1 ч. л. борошна, 1 ст. л. консервованого хріну, 1 ч. л. дрібно нарізаної петрушки, 2 котлети з яловичини (80 г), 1 ст. л. рослинного масла, сіль, мелений чорний перец.Цибулю дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі або маргарині. Додати зелений горошок, залити м'ясним бульйоном і варити протягом 10 хвилин. Молоко змішати з борошном і хріном, додати до горошку, довести до кипіння, посолити і поперчити. Посипати петрушкою.Шніцелі обсмажити в рослинній олії, посолити, поперчити і подати з горошком.
7-й день. Різотто з горошком.На 2 порції: 2 цибулини, 100 г стручків червоного солодкого перцю, 80 г рису, 1 ч. л. рослинного масла, 200 мл бульйону, 150 г зеленого горошку, 20 г сиру, 10 г вершкового масла або маргарину, трохи зеленої цибулі, сіль, мелений чорний перець. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Стручки перцю розрізати навпіл і нарізати кубиками. Рослинне масло розігріти в каструлі і обсмажити в ньому цибулю з солодким перцем і рисом. Влити бульйон, накрити кришкою і варити приблизно 15-20 хвилин.Добавити горошок і тертий сир, посолити і поперчити. Приготувати на вершковому маслі яєчню, посолити і поперчити. Подати з різотто, посипавши зеленою цибулею.
Вирощування гороху
Крім пропонованого дієтою основного блюда щодня ви можете включати у свій раціон наступне.
На сніданок-30 г мюслі з 100 мл молока і 1 дрібно нарізане яблуко; - 1 булочка з висівками з 30 г сиру і зеленню; - 1 шматочок чорного хліба з 10 г вершкового масла або маргарину і 2 ч. л. меду або джему.
На полуденок (два рази на день) - 1 груша, 125 г винограду; - 150 г йогурту або 200 г слив; - 1 стакан кефіру, апельсинового або яблучного соку.
На вечерю-можна приготувати ще одне із запропонованих нами основних блюд або з'їсти другу порцію, приготованого в обід; - 1 шматочок хліба з висівками з шматочком сиру і будь-якою кількістю редиски; - 1 шматочок чорного хліба з салатом з 1 тертого яблука і декількох виноградин, заправлених лимонним соком, сіллю, щіпкою цукру і 1 ч. л. рослинного масла.
Напої: мінеральна вода або несолодкий чай у необмеженій кількості.
Ще дієти для похудання
Дієта із зеленим горошком | Картопляна дієта
Морквяна дієта | Огіркова дієта
Томатна дієта | Цибулева дієта
Капустяна дієта |
Овочева дієта
Назад
|
|