Головна
ОНЛАЙН ТВ 100 каналів

Меню сайтуКартопля

Капуста

Білокачанна
Брокколі
Брюссельська
Пекінська
Цвітна
Кольрабі
Огляд сортів
Шкідники та хвороби
 

Томати

Як вирощувати томат
Підготовка грунту
Посадка томатів.Пасинкування
Агротехніка
Збирання та зберігання
Хвороби та шкідники
Огляд сортів
 

Огірки

Вимоги до грунту та посадка
Догляд за рослинами
Збір та зберігання
Вибір сортів
 

Коренеплоди

Буряк столовий
Редис
Петрушка
Редька
Ріпа
Селера
Пастернак
 

 

 
 
 

Овочі - статті, ідеї, пропозиції

Дієта із зеленим горошком

Горох містить не менше білка, ніж м'ясо, при цьому білок гороху складається з дуже корисних і важливих амінокислот, які синтезуються лише рослинами. За калорійністю зелений горошок у півтора-два рази перевершує інші овочі і картоплю.

дієта для похуданняОсновні страви меню

1-й день. Гороховий суп з картоплею.На 2 порції: 300 г картоплі, 100 г стручків червоного солодкого перцю, 100 г цибулі-порею, 1 ч. л. рослинного масла, 500 мл бульйону, 2 сардельки, 150 г зеленого горошку, сіль, мелений чорний перець, 1 ч. л. листя майорана.Картоплю вимити, очистити і нарізати кубиками. Стручки солодкого перцю розрізати навпіл, видалити насіння, м'якоть нарізати кубиками. Цибулю-порей очистити, світлу частину дрібно нарізати.Картоплю, солодкий перець і цибулю-порей обсмажити в каструлі з товстими стінками на 1 ч. л. розігрітого рослинного масла. Залити бульйоном, накрити кришкою і варити 20 хвилин на слабкому вогні.Сарделькі нарізати не дуже тонкими кружальцями і додати в суп разом із зеленим горошком.Довести до кипіння. Приправити сіллю, меленим чорним перцем і майораном.



2-й день. Омлет із зеленим горошком.На 2 порції: 150 г зеленого горошку, 2 яйця, сіль, мелений чорний перець, 2 ч. л. рослинного масла, 2 тонких шматочки вітчини.Зелений горошок злегка підігріти в маленькій каструльці. Яйця змішати з 2 ст. л. води, збити, посолити, поперчити і приготувати на маленькій сковороді по омлету в дві черги. При цьому сковороду щоразу змащувати 1 ч. л. рослинного масла. Коли омлети почнуть застигати, висипати на кожен по 75 г горошку, накрити кришкою і потримати на слабкому вогні 2 хвилини.Омлети з горошком викласти на тарілки разом з шматочками шинки.

3-день. Гороховий суп-пюре.На 2 порції: 1 стебло цибулі-порею, 10 г вершкового масла або маргарину, 300 г зеленого горошку, 500 мл бульйону, 2 ст. л. сметани, сіль, мелений чорний перець, півпучка базиліку.Цибулю очистити, світлу частину нарізати кільцями. Цибулю обсмажити у вершковому маслі в каструлі з товстими стінками. Додати 200 г зеленого горошку, влити бульйон і варити 10 хвилин.З допомогою міксера приготувати пюре, додати сметану і зелений горошок що залишився. Суп ще раз підігріти, посолити, поперчити, перелити в тарілки і посипати базиліком.

4-й день. Салат з горошку з кукурудзою.На 2 порції: 1 яблуко, 1 ч. л. лимонного соку, 1 пучок зеленої цибулі з цибулинами, 150 г зеленого горошку, 150 г кукурудзи, 100 г дієтичного йогурту, 1 ч. л. приправи каррі, сіль, мелений чорний перець, 50 г бекону.Яблоко очистити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину і дрібно нарізати. Відразу збризнуть лимонним соком, щоб воно не потемніло. Зелену цибулю очистити, нарізати тонкими колечками і змішати з горошком, кукурудзою і яблокамі.В йогурт додати приправу каррі, сіль і перець. Бекон дрібно нарізати і додати в салат разом з соусом.

5-й день. Картопля з горошком і соусом.Вам потрібно на 2 порції: 2 великих бульби картоплі, 1 цибулина, 200 г зеленого горошку, 10 г вершкового масла або маргарину, 100 мл бульйону, 2 ст. л. сметани, соль.Картоплю відварити в мундирі в підсоленій воді. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі або маргарині з 150 г зеленого горошку. Влити бульйон і варити 10 хвилин. Додати 1 ст. л. сметани, дрібно нарізаний кервель і зробити за допомогою міксера пюре.Добавити в соус горошок що залишився . Картопля надрізати, полити соусом і сметаною, що залишилася.

6-й день. Шніцель з овочами.На 2 порції: 1 цибулина, 10 г вершкового масла або маргарину, 300 г горошку, 100 мл бульйону, 1 ст. л. молока, 1 ч. л. борошна, 1 ст. л. консервованого хріну, 1 ч. л. дрібно нарізаної петрушки, 2 котлети з яловичини (80 г), 1 ст. л. рослинного масла, сіль, мелений чорний перец.Цибулю дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі або маргарині. Додати зелений горошок, залити м'ясним бульйоном і варити протягом 10 хвилин. Молоко змішати з борошном і хріном, додати до горошку, довести до кипіння, посолити і поперчити. Посипати петрушкою.Шніцелі обсмажити в рослинній олії, посолити, поперчити і подати з горошком.

7-й день. Різотто з горошком.На 2 порції: 2 цибулини, 100 г стручків червоного солодкого перцю, 80 г рису, 1 ч. л. рослинного масла, 200 мл бульйону, 150 г зеленого горошку, 20 г сиру, 10 г вершкового масла або маргарину, трохи зеленої цибулі, сіль, мелений чорний перець. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Стручки перцю розрізати навпіл і нарізати кубиками. Рослинне масло розігріти в каструлі і обсмажити в ньому цибулю з солодким перцем і рисом. Влити бульйон, накрити кришкою і варити приблизно 15-20 хвилин.Добавити горошок і тертий сир, посолити і поперчити. Приготувати на вершковому маслі яєчню, посолити і поперчити. Подати з різотто, посипавши зеленою цибулею.

Вирощування гороху

Крім пропонованого дієтою основного блюда щодня ви можете включати у свій раціон наступне.

На сніданок-30 г мюслі з 100 мл молока і 1 дрібно нарізане яблуко; - 1 булочка з висівками з 30 г сиру і зеленню; - 1 шматочок чорного хліба з 10 г вершкового масла або маргарину і 2 ч. л. меду або джему.

На полуденок (два рази на день) - 1 груша, 125 г винограду; - 150 г йогурту або 200 г слив; - 1 стакан кефіру, апельсинового або яблучного соку.

На вечерю-можна приготувати ще одне із запропонованих нами основних блюд або з'їсти другу порцію, приготованого в обід; - 1 шматочок хліба з висівками з шматочком сиру і будь-якою кількістю редиски; - 1 шматочок чорного хліба з салатом з 1 тертого яблука і декількох виноградин, заправлених лимонним соком, сіллю, щіпкою цукру і 1 ч. л. рослинного масла.

Напої: мінеральна вода або несолодкий чай у необмеженій кількості.

Ще дієти для похудання

   

 

Дієта із зеленим горошком | Картопляна дієта
Морквяна дієта | Огіркова дієта
Томатна дієта | Цибулева дієта
Капустяна дієта |
Овочева дієта

Назад





 

Погода в Києві  

Овочі

Грунти

Підготовка городу

 

Саджай та заробляй

Оцінюєм можливості
Вирощування овочів
Вирощування зелені
Екологічно чисті продукти
Тепличне господарство
 

Захист рослин

 

Зберігання рослин

Домашня консервація

Домашня консервація

Добрива органічні чи мінеральні
Альтернативні добрива
Добрива для городу
Деревний попіл
Курячий послід
Компост
Дощові червяки
Органічне зелене добриво
Як вибрати добрива для городу

При використанні матеріалів сайту посилання на www.ovochi.in.ua обов'язкове!

© 2011 Кobzar All Rights Reserved