Головна | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Меню сайту
Овочі - статті, ідеї, пропозиції
|
Зимовий опеньок підготовка субстратуСамостійна підготовка субстратуДля одного субстратного блоку обсягом 2 л знадобиться 230 г сухого лушпиння соняшника або 200 г сухої тирси. До них додають 70 г зерна (овес або ячмінь) , чайну ложку крейди або вапняного борошна . Оброблену суміш фасують у ємності. Чистою столовою ложкою кладуть ще теплий субстрат в чистий поліетиленовий пакет об'ємом не менше 2 л або в скляну банку ємністю 1 л . Банки заповнюють до 0,8-0,9 їх обсягу. Не виймаючи з пакета , субстрат охолоджують до температури нижче 25 ° С. У чистому приміщенні без пилу , на чистому столі чистими руками розминають зерновий міцелій . У розкрите горло мішечка насипають на поверхню субстрату 20 г міцелію , ущільнюють . У горло пакета вставляють пробку діаметром 3 см з стерилізованої вати або з нового ( не б / у) синтеполу , затягують шпагатом. Банки закривають кришками з отвором діаметром 2 см і вставленої в нього ватяною або синтепоновою пробкою. Пакети розміщують на полицях при температурі 12-20 ° С. Через місяць субстрат готовий до плодоношення : він стане щільним і більш світлим, з горбками на поверхні ( зачатки плодових тіл). Переносять блоки до місця їх майбутнього плодоношення акуратно , не виймаючи ватної пробки , не пошкодивши поверхні. Для росту грибів в приміщенні з температурою вище норми потрібен холодний шок. Ємності з субстратом на 3-5 днів поміщають в холодильник або місце з низькою температурою (4-8 ° С) , потім переносять в приміщення (температура 12-16 ° С). Можна посудини з пророслим міцелієм помістити на 3 год у морозильну камеру або взимку на вулицю. Потім залишити їх в холодному місці з температурою 1-5 ° С ( холодильнику) на 2-3 дні, потім перенести в приміщення. Через 3-4 дні з'являться маленькі гриби.
Добавить свое объявление
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
При використанні матеріалів сайту посилання на ovochi.in.ua обов'язкове! © 2022 Кobzar All Rights Reserved |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||