Овочі Овочі
Овочі Овочі
Головна
 

Меню сайтуКартопля

Капуста

Білокачанна
Брокколі
Брюссельська
Пекінська
Цвітна
Кольрабі
Огляд сортів
Шкідники та хвороби
 

Томати

Як вирощувати томат
Підготовка грунту
Посадка томатів.Пасинкування
Агротехніка
Збирання та зберігання
Хвороби та шкідники
Огляд сортів
 

Огірки

Вимоги до грунту та посадка
Догляд за рослинами
Збір та зберігання
Вибір сортів
 

Коренеплоди

Буряк столовий
Редис
Петрушка
Редька
Ріпа
Селера
Пастернак
 
 
 
 

Овочі - статті, ідеї, пропозиції

Збирання і зберігання врожаю капусти

Білокачанну капусту прибирають вибірково, у міру дозрівання. Як правило, ранню капусту-в липні - на початку серпня, капусту середньостиглих сортів - в серпні – початку вересня, пізню - у другій половині жовтня. Але і тут є два моменти, якщо приберете раніше терміну - капуста буде швидко  в'янути при зберіганні, а запізнилися - качани розтріскаються на грядці.

Качани зрізають гострим ножем.
 
Лікувальні властивості капусти
Капуста в народній медицині
Дієти на основі капусти

 
  

Збирання врожаю капусти призначеного для зимового зберігання,

Якщо капусту планується закладати на  зберігання, кочериги залишають довгими, а качани мають  облягати 2-3 зелених листки .
Оптимальна температура для
зберігання  капусти в погребі  чи підвалі 0-1 ° С. Зберігати її краще в ящиках з отворами для вентиляції, на стелажах або подвішеною  в сітках. Якщо посадити капусту кочергами  з корінням в ящики, наповнені вологим піском, вона відмінно збережеться всю зиму,
Невеликий  урожай білокачанної капусти можна зберігати в ящиках на утепленому балконі: в цьому випадку кожен качан загортають в газетний папір. Якщо врожай великий, капусту можна укласти в бурти.

   

Капусту прибирають в суху погоду після перших незначних заморозків. Якщо її прибрали у вологу погоду, перед закладанням на зберігання потрібно просушити.

Передчасна прибирання призводить до надмірного в'янення. Не слід і запізнюватися зі збиранням, так як неприбрані качани швидко лопаються та вистрілюють. Не можна піддавати качани підморожуванню. Якщо все-таки не вдалося вберегти капусту від заморозків, качани повинні відтанути на корені.


 Капусту у свіжому вигляді зберігають у гратчастих ящиках, у невеликих штабелях, укладаючи кочеригу всередину, на гратчастих стелажах або підвішують на жердинах, пов'язуючи качани попарно (це забезпечує гарну вентиляцію та приплив свіжого повітря) в підвалах або льохах при температурі 0-1 ° С і відносної вологості 80-85%.
 

Якщо температура льоху або сховища підвищиться до 4 ° С, капуста стане проростати і розтріскуватися.

Приміщення для зберігання качанів готують влітку, провітрюючи і дезинфікуючи шляхом побілки розчином негашеним вапном, а також окурюючи сіркою з розрахунку 30-40 г на кв.м приміщення. Качани будуть краще зберігатися, якщо їх перед укладанням опудрити крейдою.

Подібні статті

 

Погода в Києві  

Овочі

Грунти

Підготовка городу

 

Саджай та заробляй

Оцінюєм можливості
Вирощування овочів
Вирощування зелені
Екологічно чисті продукти
Тепличне господарство
 

Зберігання рослин

Домашня консервація

Домашня консервація

Добрива органічні чи мінеральні
Альтернативні добрива
Добрива для городу
Деревний попіл
Курячий послід
Компост
Дощові червяки
Органічне зелене добриво
Як вибрати добрива для городу

 

При використанні матеріалів сайту посилання на www.ovochi.in.ua обов'язкове!

© 2011 Кobzar All Rights Reserved