Головна |
Добавить свое объявление
Загрузка... |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Меню сайту
|
КапустаКапуста - одна з найпоширеніших овочевих рослин. Її вирощують і використовують з давніх часів. Походить вона із приморських районів Західної Європи і узбережжя Середземного моря від дикої кущової капусти.
Капуста білокачанна – надзвичайно корисний продукт який служить і для профілактики різноманітних захворювань, і для лікування. Перш за все, вона має сприятливу дію на шлунк та кишечник. Крім цього білокачанна капуста має особливе значення для тих, хто страждає колітом, гастритом. Безцінна і її здатність активізувати функції печінки, нормалізувати обмін речовин. Діабетики можуть вживати капусту в їжу постійно: у ній практично немає крохмалю і вона містить мінімальну кількість сахарози. Що стосується вітаміну С. то він зберігається в білокачанній капусті більше півроку. Капуста білокачанна - дворічна рослина. У перший рік утворює качан, у другий рік цвіте і утворює насіння. Лікувальні властивості капусти Продуктовий орган - сильно розвинений, щільний качан, що утворюється з відкритою верхівкової бруньки. Розрізняють білокачанну (f. alba, на фото) і червонокачанну (f. rubra) форми качанової капусти. Формування качана у качанової капусти обумовлене наростаючою діяльністю верхівкової бруньки і уповільненим ростом стебла. У підставі конуса наростання меристеми утворюються бічні первинні горбки - майбутні зародкові листки рослини. Коли утворення нових первинних горбків досягає одного в день, швидкість росту стебла настільки сповільнюється, що нове листя, перекриваючи одине одного, у вигляді зводу розміщується над конусом наростання, утворюючи качан. У формуванні качана розрізняють дві фази. У першій фазі найбільш помітно виражений ріст обсягу качана, який збільшується головним чином за рахунок зростання зовнішного листя качана. Внутрішнє листя спочатку відстає у рості від зовнішнього. Потім зовнішнє листя припиняє ріст, а внутрішнє продовжує інтенсивно рости. Призупинення зростання зовнішнього листя означає кінець першої фази. У другій фазі швидко наростає маса качана. Верхівкова брунька, залишаючись діяльною, утворює все нові і нові листки, які поступово подпресовують рихлорозміщені верхні шари листя. Під тиском інтенсивно зростаючого внутрішнього листя зовнішні сильно натягаються і туго облягають качан. Тривалість першої фази росту у качана ранньостиглих сортів становить 15 ... 18 днів, другий - 10 ... 12 днів. Незважаючи на меншу тривалість другої фази, в цей період наростає 50 ... 70% маси качана.
Добавить свое объявление
Загрузка... |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
При використанні матеріалів сайту посилання на ovochi.in.ua обов'язкове! © 2022 Кobzar All Rights Reserved |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||