Меню сайту
Овочі - статті, ідеї, пропозиції
|
Підгортання картоплі.
Картопля любить живильний, пухкий, повітропроникний грунт. Тому для нормального розвитку рослин і підвищення врожайності цю культуру необхідно за сезон кілька разів підгортати. Підгортання слід проводити сапою або ручною мотикою краще після дощу або після поливу, щоб земля була вологою і пухнастою.
Підгортання сприяє появі додаткових столонів (у картоплі це підземні видозмінені частини стебел, на яких через певний час почнуть утворюватися бульби.) Цей простий агротехнічний прийом дозволяє на 25-30% підвищить врожайність. Особливо потребують підгортання ранні сорти картоплі, у яких період коли бульбоутворення протікає дуже швидко й інтенсивно.
Особливо важливе підгортання в початковий період росту ще і як захід захисту ранніх посадок від поворотних заморозків. Молоді рослини на початку росту дуже чутливі до заморозків: вже при -1 - -3 ° С бадилля чорніє. Тому, як з'являться сходи, і при ймовірності заморозків рекомендується підгорнути картопля з «головою».
Цей прийом не тільки врятує посадки від заморозків, але й посилить розвиток кореневої системи рослин, а значить буде сприяти зростанню урожаю. Лікувальні властивості картоплі
Картопля в народній медицині
Картопляні дієти Якщо загрози заморозків у вашій місцевості немає, то перше підгортання робиться, коли бадилля відросте на 20-25 см. Рослини підгортають, використовуючи грунт з міжрядь, таким чином, щоб над землею залишалися верхівки бадилля заввишки в декілька сантиметрів. Через 2-3 тижні проводять повторне підгортання.
Добавить свое объявление
Загрузка...
|
|