Головна $$$ Реальний заробіток в мережі інтернет $$$   

Меню сайтуКартопля

Посадка бульб
Підживлення
Підгортання
Профілактика хвороб
Рання картопля
Хвороби та шкідники
Збирання та зберігання
Під плівкою
Лежкість
Огляд сортів

Капуста

Білокачанна
Брокколі
Брюссельська
Пекінська
Цвітна
Кольрабі
Огляд сортів
Шкідники та хвороби
 

Томати

Як вирощувати томат
Підготовка грунту
Посадка томатів.Пасинкування
Агротехніка
Збирання та зберігання
Хвороби та шкідники
Огляд сортів
 

Огірки

Вимоги до грунту та посадка
Догляд за рослинами
Збір та зберігання
Вибір сортів
 

Коренеплоди

Буряк столовий
Редис
Петрушка
Редька
Ріпа
Селера
Пастернак
 
 
 
 

Овочі - статті, ідеї, пропозиції

Підгортання картоплі.

Підгортання картопліКартопля любить живильний, пухкий, повітропроникний грунт. Тому для нормального розвитку рослин і підвищення врожайності цю культуру необхідно за сезон кілька разів підгортати. Підгортання слід проводити сапою або ручною мотикою краще після дощу або після поливу, щоб земля була вологою і пухнастою.

Підгортання сприяє появі додаткових столонів (у картоплі це підземні видозмінені частини стебел, на яких через певний час почнуть утворюватися бульби.) Цей простий агротехнічний прийом дозволяє на 25-30% підвищить врожайність. Особливо потребують підгортання ранні сорти картоплі, у яких період коли бульбоутворення протікає дуже швидко й інтенсивно.

   

 Особливо важливе підгортання в початковий період росту ще і як захід захисту ранніх посадок від поворотних заморозків. Молоді рослини на початку росту дуже чутливі до заморозків: вже при -1 - -3 ° С бадилля чорніє. Тому, як з'являться сходи, і при ймовірності заморозків рекомендується підгорнути картопля з «головою».

Цей прийом не тільки врятує посадки від заморозків, але й посилить розвиток кореневої системи рослин, а значить буде сприяти зростанню урожаю.
Лікувальні властивості картоплі
Картопля в народній медицині
Картопляні дієти

Якщо загрози заморозків у вашій місцевості немає, то перше підгортання робиться, коли бадилля відросте на 20-25 см. Рослини підгортають, використовуючи грунт з міжрядь, таким чином, щоб над землею залишалися верхівки бадилля заввишки в декілька сантиметрів. Через 2-3 тижні проводять повторне підгортання.

 

Подібні статті

 

 

Погода в Києві  

Овочі

Грунти

Підготовка городу

 

Саджай та заробляй

Оцінюєм можливості
Вирощування овочів
Вирощування зелені
Екологічно чисті продукти
Тепличне господарство
 

Захист рослин

 

Зберігання рослин

Домашня консервація

Домашня консервація

Добрива органічні чи мінеральні
Альтернативні добрива
Добрива для городу
Деревний попіл
Курячий послід
Компост
Дощові червяки
Органічне зелене добриво
Як вибрати добрива для городу

При використанні матеріалів сайту посилання на www.ovochi.in.ua обов'язкове!

© 2011 Кobzar All Rights Reserved