Головна $$$ Реальний заробіток в мережі інтернет $$$   

Меню сайтуКартопля

Капуста

Білокачанна
Брокколі
Брюссельська
Пекінська
Цвітна
Кольрабі
Огляд сортів
Шкідники та хвороби
 

Томати

Як вирощувати томат
Підготовка грунту
Посадка томатів.Пасинкування
Агротехніка
Збирання та зберігання
Хвороби та шкідники
Огляд сортів
 

Огірки

Вимоги до грунту та посадка
Догляд за рослинами
Збір та зберігання
Вибір сортів
 

Коренеплоди

Буряк столовий
Редис
Петрушка
Редька
Ріпа
Селера
Пастернак
 

 

 
 
 

Овочі - статті, ідеї, пропозиції

 

Вирощування кавунів.

Вирощування кавунівЧи можна самому виростити смачний солодкий кавун самому. Адже на наших городах росте багато чого смачного. Невже не знайдеться містечка під Сонцем і для всіма улюбленого кавуна?!

Відразу варто зазначити, які умови необхідні для нормального вирощування цієї культури. Щоб кавун зміг вирости і бути при цьому солодким і соковитим, необхідно забезпечити теплий клімат, гарну сонячну освітленість і невелику вологість. Тому якщо Ви задумали вирощувати кавуни на своїй дачній ділянці, то відразу треба подбати про теплиці. У принципі, в південних районах  можна обійтися і без теплиць, а от у більш північних широтах без парників виплекати щось гідне не вийде. Пам'ятайте, що кавуни ростуть виключно в світлих місцях, тому не робіть теплиці під деревами або поруч з кущами.

   

Робити все потрібно заздалегідь. Парник повинен бути готовий ще восени, щоб навесні не сталося проблем з його підготовкою. Також треба подбати про удобрення грунту. Для цієї мети було б непогано восени додати в грунт перепрілий гній, можна додати трохи скошеної трави. Всю цю справу перемішати і залишити до весни. Навесні цей грунт буде готовий до вирощування культури. Хочу також додати, що кожен рік садити кавуни в одному і тому ж місці не рекомендується. Бажано змінювати місця посадки, а на тому місці, де вирощували кавуни в попередньому році, краще посадити пшеницю або кукурудзу - це корисно для грунту.

Так, будемо вважати, що на дачній ділянці у нас все готово: парник до весни буде функціонувати, грунт удобрений. Тепер треба подбати про те, що ми будемо вирощувати. З настанням весни можна походити по насіннєвим лавочкам і повибирати необхідне насіння. Краще всього вибирати сорти кавунів, які не відрізняються довгим дозріванням, але і з скороспілими сортами краще не зв'язуватися - для дачних ділянок (крім тих, які знаходяться на Півдні країни) оптимальні будуть сорти кавунів Цукровий малюк і Вогник. Варто звернути увагу, звідки привезене це насіння. Якщо з Півдня, то є велика ймовірність, що таке насіння буде не готове до вирощування в більш північних широтах.

 Насіння купили, весна за вікном ... можна приступати до посадки кавунів. Спочатку необхідно зробити розсаду, тому що садити відразу на город небезпечно - ночами можуть траплятися сильні заморозки, які знищать посадки. Вирощувати кавун у горщиках потрібно не більше місяця. Горщики для розсади слід брати діаметром 12-15 см. У жодному разі не робіть надрізи на насінні для більш ранніх  сходів! До посадки насіння вимочують хвилин 10 у воді температурою 50 градусів за Цельсієм. Далі їх тримають у воді до того моменту, поки вони не наклюнутся. Як тільки насіння наклюнулісь, їх садять у горщики на глибину 3-4 см. Після цього чекають сходів. При цьому необхідно підтримувати таку температуру: 23 ° C вдень і 18 ° С вночі. Як тільки з'являться сходи, температуру знижують до 18 ° C і вдень, і вночі. Через дня 4 утримуйте температуру як і раніше. Розсаду не прищипують! Ближче до кінця травня, коли весняні заморозки вже позаду, можна висаджувати розсаду в теплицю. Грунт у нас вже удобрена з осені, проте буде не зайвим додати в нього гною. Тільки робити це потрібно так, щоб кавун не контактував з гноєм: спочатку потрібно перекопати землю, зробити грядку; в ній по центру викопуємо канавку глибиною 30-40 см і поміщаємо в неї гній; канавку закопуємо. Кавуни висаджуємо з боків від цієї канавки, намагаючись, щоб на 1 м.кв. було не більше 3-х посадок. У перший час можна рясно поливати посадки - кавуни дуже люблять вологу. Але як тільки вони почали цвісти, регулярний полив слід припинити, тому що якщо цього не зробити, то кавуни виростуть зовсім не солодкими, ватяними.

 Тепер залишається лише чекати, коли плоди дозріють. У теплиці повинна підтримуватися температура +25 ... +30 градусів. Днем теплицю можна відкривати, щоб посадки не запріли, але на ніч обов'язково щільно закривати парник, щоб уникнути остудженя. Слідкуйте, щоб у парнику не утворювався конденсат. Якщо він буде, то це говорить про високу згубну вологост. Парник необхідно провітрювати, уникаючи подібних явищ. Таким чином, приблизно через 70 днів з моменту посадки кавуни будуть готові. Можете акуратно постукати по них. Звук повинен бути дзвінким, щільним. Все, кавун готовий.

 

Вирощування кавунів дивитися безкоштовно на відео онлайн



Вирощування кавунів пройшло успішно. Не засмучуйтеся, якщо з першого разу у Вас не виросте великий цукровий кавун. Нічого страшного. Радійте тому, що виросло, а на наступний рік врахуйте всі свої помилки, і з кожним роком Ваші кавуни будуть все більші та солодші!

Сорти кавуна.

Роза Південного Сходу. Ранньостиглий високоврожайний сорт. Плоди масою на дачі досягають 2,5-3,0 кілограма, світло-зелені з смугами темно-зеленого кольору.Кора тонка (0,8-1,0 сантиметра), міцна; м'якоть яскраво-малинова, зерниста, ніжна, смачна. Насіння велике, овальне, світло-коричневе гладке. Рослини довгоплетиста середньої потужності.

Десертний 83. Середньоранній врожайний транспортабельний сорт. Плоди масою в середньому 3 кілограми, округлі, темно-зелені. Кора тонка, міцна; м'якоть рожево-червона, щільно-зерниста, ніжна, дуже солодка, соковита, смачна. Рослини довгоплетисті середньої потужності.

Астраханський. Середньостиглий урожайний сорт. Плоди масою 3,4-4,5 кілограма, округлі та гладкі, зелені з сіткою і неширокими темно-зеленими смугами. Кора середньої товщини, м'якоть червона, щільна, дуже ніжна, соковита, солодка, доброго смаку. Насіння середніх розмірів, темно-коричневе, з краплистий малюнком.

Ювілейний 72. Середньостиглий високоврожайний сорт. Плоди в городі великі, кулясті або подовжено-кулясті, зелені з темно-зеленими зубчастими смугами. М'якоть інтенсивно-рожева, зерниста, ніжна, солодка, з приємною кислинкою, чудового смаку. Насіння велике, брудно-біле з чорним носиком і рубчиком, шорстке.

 

 

 

Погода в Києві  

Овочі

Грунти

Підготовка городу

 

Саджай та заробляй

Оцінюєм можливості
Вирощування овочів
Вирощування зелені
Екологічно чисті продукти
Тепличне господарство
 

Захист рослин

 

Зберігання рослин

Домашня консервація

Домашня консервація

Добрива органічні чи мінеральні
Альтернативні добрива
Добрива для городу
Деревний попіл
Курячий послід
Компост
Дощові червяки
Органічне зелене добриво
Як вибрати добрива для городу

При використанні матеріалів сайту посилання на www.ovochi.in.ua обов'язкове!

© 2011 Кobzar All Rights Reserved