Томатна паста
Звичайно ж, томатну пасту цілком можна придбати в магазині, коштує недорого і вибір досить широкий. Але у кого є дача або будиночок в селі, бабусі, тітки та інші родичі, які самі вирощують домашні помідори, приготувати її можна самому.
Взагалі, я пропоную скористатися моєю радою, і рецептом і приготувати томатну пасту самостійно, в домашніх умовах. Смію стверджувати, що готувати її простіше простого, а якість - навіть поруч не стоїть з покупною ... Супер!
Приготування томатної пасти в домашніх умовах
Інгредієнти досить прості:
помідори стиглі, багато!
солі за смаком
Для приготування пасти вам знадобиться також чистий п / е мішок від цукру і соковижималка.
Отже, пропускаємо через соковижималку стиглі томати, бажано домашнього виробництва. Віджатий сік виливаємо в мішок і підвішуємо так, щоб: перше - він не обірвався, друге - щоб з нього повільно, крапельним шляхом витікала зайва вода. Залиште цей пакет в спокої хоча б на ніч і вранці вилити в алюмінієву каструлю весь вміст що залишився. Маса буде схожа на повидло, тобто густа і однорідна.
Цю помідорну масу закип'ятіть, постійно помішуючи, на повільному вогні 15 хвилин і додайте трохи солі, на ваш смак. Довго варити не потрібно, оскільки маса почне бухтіти і стріляти - можна обпалити руки. Та й нема потреби - після стікання маса досить густа. Всю томатну пасту швидко розкласти по заздалегідь приготовленим баночках і швиденько закатати. Стерилізувати не потрібно!
Використовувати томатну пасту можна при приготуванні борщу, голубців, солянки, харчо, і багатьох інших блюд.
На початок
Добавить свое объявление
Загрузка...
|