Меню сайту
Овочі - статті, ідеї, пропозиції
|
Рецепт консервованих зелених помідорів.
Інгредієнти
6 кг зелених помідорів
1 морква
1 цибулина
1 корінь селери
3-4 головки часнику
6 літрів води
1 склянка оцту
1 стакан солі
2 склянки цукру
гвоздика, лавровий лист, петрушка, перець чорний горошок і перець запашний (що є)
Рецепт консервованих зелених помідорів.
Весь секрет в маринадній заливці, саме за обсягом заливки і розраховуємо пропорції інгредієнтів. Так, на шість літрів рідини треба взяти 1 склянку оцту, 2 склянки цукру і 1 стакан солі. Цей обсяг маринаду витрачається в середньому на 6 кг зелених помідорів. Приступаючи до консервації, готуємо банки та кришки: банки досить просто помити, кришки - прокип'ятити 3 хвилини.В банки укладаємо приправи: горошки перцю, гвоздику, лавровий лист, колечка сирої моркви і цибулі, шматочки селери. Помідори миємо, вирізаємо з них серединки з-під плодоніжок, якщо вони підозрілі, а всередину всовує шматочок часнику. У нормальних зелених помідорів можна не вирізати, а просто розсікти навпіл (зробити надріз) і в серединку впихнути плоску платівку, відрізану від часточки часнику. Якщо є зелень петрушки - разом з часником можна закласти і кілька листочків.
Кип'ятимо воду і заливаємо нею помідори, даємо охолонути до температури, при якій банки можна брати незахищеною рукою (без прихватки). Остиглу воду зливаємо, знову кип'ятимо, і заливаємо вдруге в банки з помідорами, під час другого разу обдаваня окропом зелені помідори помітно змінюють колір на мокрий. Прогрівши вдруге і давши охолонути банкам, знову зливаємо воду в каструлю. На цей раз готуємо маринад - додаємо цукор, сіль, кип'ятимо і в киплячу воду вливаємо оцет.Розливаємо маринад в банки з помідорами, закатуємо кришками.Перевертаємо банки догори дном, укутуємо до повного охолодження. Ось і всі премудрості консервування зелених помідорів.
На початок
Добавить свое объявление
Загрузка...
|
|