Салат домашній
Інгредієнти:
на 10 банок місткістю. 0.5
Помідори - 1,5 кг, перець солодкий - 1,0 кг, цибуля 0,5 кг, огірки - 1.5кг, масло рослинне рафіноване - 300 мл, перець чорний, сіль, лавровий лист, оцет 5-6%-150г.
Спосіб приготування
Щільні помідори нарізати часточками товщиною 4-5 мм, У перцю видалити плодоніжки з сімянникамиі і нарізати кільцями, цибулю нарізати кільцями або півкільцями, огірки нарізати кружечками. Рослинну олію нагріти до кипіння, а потім охолодити на повітрі. Нарізані овочі скласти в емальований таз, додати сіль з розрахунку 15-20г на 1 кг овочів, мелений перець за смаком, ретельно перемішати. У стерилізовані банки налити по2ст.л. рослинного масла, покласти по 3-4 шт чорного перцю, лавровий лист. Наповнити банки овочами на 1 см нижче верху горлечка. Зверху овочів налити 2 ст.л. оцту.Банки накрити кришками і поставити на стерилізацію в каструлю з підігрітою до 35 градусів водою. На дно каструлі покласти дерев'яні грати або в два - три шари складену бавовняну тканину. Вода в каструлі має бути на рівні з овочами в банках або трохи - трохи вище за них, але ні в якому разі не потрапляти всередину. У процесі стерилізації, щоб уникнути втрат масла, рекомендую через кожні 5-10 хвилин притискати вміст чистою ложкою для видалення повітря.Каструлю накрити кришкою і стерилізувати 20 хвилин на слабкому вогні. Після стерилізації банки негайно закрити.
На початок
Добавить свое объявление
Загрузка...
|