Головна ФУТБОЛ дивитися онлайн

Меню сайтуКартопля

Капуста

Білокачанна
Брокколі
Брюссельська
Пекінська
Цвітна
Кольрабі
Огляд сортів
Шкідники та хвороби
 

Томати

Як вирощувати томат
Підготовка грунту
Посадка томатів.Пасинкування
Агротехніка
Збирання та зберігання
Хвороби та шкідники
Огляд сортів
 

Огірки

Вимоги до грунту та посадка
Догляд за рослинами
Збір та зберігання
Вибір сортів
 

Коренеплоди

Буряк столовий
Редис
Петрушка
Редька
Ріпа
Селера
Пастернак
 

Овочі - статті, ідеї, пропозиції

 
 
 

 

Морква

МоркваМорква - дуже корисний овоч для організму. Корисні і лікувальні властивості моркви пояснюються її багатим складом. Морква містить вітаміни групи В, РР, С, Е, К, в ній присутній каротин - речовина, яка в організмі людини перетворюється на вітамін А. Морква містить 1,3% білків, 7% вуглеводів. Чимало в моркві мінеральних речовин, необхідних для організму людини: калію, заліза, фосфору, магнію, кобальту, міді, йоду, цинку, хрому, нікелю, фтору та ін У моркві містяться ефірні масла, які зумовлюють її своєрідний запах.
Морква містить бета-каротин, який покращує роботу легенів. Бета-каротин є попередником вітаміну А. Потрапляючи, в організм людини каротин перетворюється на вітамін А, який найбільш корисний для молодих жінок. Також цілющі властивості моркви пов'язані із зміцненням сітківки ока. Людям, страждаючим короткозорістю, кон'юнктивітом, блефаритами, нічною сліпотою і швидкою стомлюваністю вживання цього продукту в їжу вельми бажано.Цей овоч ніколи не приїдається, у нього немає медичних протипоказань. Дієтологи радять щодня з'їдати не менше 50 г моркви.

Морква - вимоглива культура, якій необхідна родючий, легкий, пухкий, водопроникний  грунт, очищений  від бур'янів.

Морква погано реагує на свіжий гній, тому вносити його навесні перед посівом не  рекомендується. В іншому випадку виростають потворні, гіллясті коренеплоди  з поганими смаковими якостями.] Краща ділянка для моркви та, на котрій гній вносився 1-2 роки тому. Восени, її потрібно перекопати (додавши фосфорні  і калійні добрива) на глибину багнета  лопати. Якщо на ділянці кислий грунт, то  перед перекопкою  рекомендується на 1 м2  додати 1 склянку гашеного вапна, фосфоритного або доломітового борошна.  Навесні ділянку досить глибоко про рихлити , розсипавши попередньо комплексне   мінеральне добриво. Взагалі добавки у  грунт під моркву вносять залежно  від типу грунту.
У торф'яний грунт на 1 м2 вносять 0,5 відра річкового піску, 4 кг перегною, 1 відро глинистої землі. На 1 м2 глинистого грунту - 2 відра піску і 2 відра торфу, перегною. Якщо грунт піщаний, на 1 м2 потрібно 2 відра дернової  землі, 2 відра торфу, 1 відро перегною. На 1 м2 родючого  чорнозему під моркву навесні вносять 1 відро піску. Навесні залишиться внести азотне добриво (або універсальне мінеральне добриво , і можна приступати до посіву.

При виборі ділянки для моркви слід також враховувати і той факт, що ідеальними попередниками моркви є томати, бобові, капуста і картопля.

Повну інформацію щодо вирощування моркви ви знайдете в наступних статтях

Подібні статті

 

 

Погода в Києві  

Овочі

Грунти

Підготовка городу

 

Саджай та заробляй

Оцінюєм можливості
Вирощування овочів
Вирощування зелені
Екологічно чисті продукти
Тепличне господарство
 

Захист рослин

 

Зберігання рослин

Домашня консервація

Домашня консервація

Добрива органічні чи мінеральні
Альтернативні добрива
Добрива для городу
Деревний попіл
Курячий послід
Компост
Дощові червяки
Органічне зелене добриво
Як вибрати добрива для городу

При використанні матеріалів сайту посилання на www.ovochi.in.ua обов'язкове!

© 2011 Кobzar All Rights Reserved