Головна |
|
ФУТБОЛ дивитися онлайн | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Меню сайту
|
Збирання та зберігання моркви.Коли і як збирати морквуЯк тільки коренеплоди починають підростати, їх вибірково висмикують з грядки. По-перше, молода морква до столу зайвою не буває, по-друге, в рядках на грядці стає вільніше, що дозволяє рослинам повніше використовувати харчування, вологу і в результаті швидше нарощувати масу. Повністю врожай з грядок прибирають залежно від сорту: рання морква зазвичай готова до збирання вже в липні, середньостигла - в серпні, а пізню (ту, яку закладають на зберігання) - у другій половині вересня. У всякому разі, з прибиранням потрібно закінчити, поки не настали заморозки. Усі коренеплоди, які призначені для вживання в їжу, бадилля обрізають до самої головки. У сім'яників (рослин, які наступного року будуть висаджені на насіння) залишають приблизно 2-3 см гички. Відразу ж після висмикування із землі коренеплоди сортують: здорові й цілі залишають для довгострокового зберігання, пошкоджені першими вживають в їжу, дрібні і хворі - викидають. Як зберігати моркву Через 2-3 дні після просушування моркву укладають шарами в дерев'яні ящики, пересипаючи піском. Якщо площа підвалу (льохи) дозволяє, можна обійтися і без тари, уклавши моркву на підлогу, також пересипаючи кожен шар піском. Причому потрібно розташувати коренеплоди так, щоб вони не торкалися одне одного. Хороший результат дає «глазурування» моркви глиною. Щоб приготувати «глазур», глину слід розвести водою до консистенції густої сметани. Після опускання в бовтанку коренеплоди слід викласти на грати, щоб зайва рідина висохла . Морква в такій захисній оболонці практично не втрачає вологу, залишається в погребі чи підвалі свіжої до самої весни. Але звичайно, для цього в сховищі повинно бути прохолодно і сухо, інакше глиняна «глазур» відволожиться і коренеплоди почнуть гнити. За сприятливих умов у сховищі можна зберегти моркву і в поліетиленових мішках, зробивши в них отвори для вентиляції, а зверху засипавши тирсою шаром 15-20 см. Якщо моркву передбачається зберігати без опускання в бовтанку або пересипання піском, її слід густо посипати товченою крейдою. У результаті цієї процедури ймовірність гнильних процесів різко знизиться. Ефект посилиться, якщо коренеплоди додатково пересипати цибулинням.
Добавить свое объявление
Загрузка...
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
При використанні матеріалів сайту посилання на ovochi.in.ua обов'язкове! © 2022 Кobzar All Rights Reserved |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||