Головна  

Меню сайтуКартопля

Капуста

Білокачанна
Брокколі
Брюссельська
Пекінська
Цвітна
Кольрабі
Огляд сортів
Шкідники та хвороби
 

Томати

Як вирощувати томат
Підготовка грунту
Посадка томатів.Пасинкування
Агротехніка
Збирання та зберігання
Хвороби та шкідники
Огляд сортів
 

Огірки

Вимоги до грунту та посадка
Догляд за рослинами
Збір та зберігання
Вибір сортів
 

Коренеплоди

Буряк столовий
Редис
Петрушка
Редька
Ріпа
Селера
Пастернак
 

Овочі - статті, ідеї, пропозиції

 
 
 
 

 

Вирощування патисонів


ПатисониНасіння патисонів перед посівом обробляють розчином «Бутон» (стимулятор росту) 2 г на 1 л води, опускають у розчин на 24 години, або препаратом «Ідеал» (1 чайна ложка на 1 л води). Оброблене таким чином насіння обполіскують водою і залишають у вологій тканині на 2 - 3 доби при температурі 20 -25 ° С, після чого вони готові до посіву.

Терміни та схема посіву.

Для отримання ранньої продукції та рівномірного дозрівання врожаю протягом усього сезону патисони вирощують двома способами: посівом сухого або набряклого насіння і посадкою розсади.

Зазвичай патисони сіють в ті ж терміни, що і кабачки.

Насіння на розсаду в домашніх умовах висівають 10 - 25 квітня, а вирощену розсаду висаджують на грядку 15 - 20 травня. Під патисони, так само як і під кабачки, грядку роблять вузької, шириною 50-60 см.

   



Після внесення поживних речовин перекопування, вирівнювання та ущільнення грядку закривають плівкою. Через 3 - 5 днів плівку піднімають і приступають до посіву.

Для посіву патисонів вздовж грядки посередині роблять лунки глибиною 2 - 3 см на відстані 90 см одина від одної. У кожну лунку кладуть по 2 насінини на відстані 5 - б см і закривають землею. У випадку, якщо обидва насіння проростуть, одну рослина видаляють або пересаджують на іншу грядку.

Після посіву або висадки розсади грядки закривають плівкою. Плівку розстеляють на дуги, які ставлять поперек грядки на висоту 40 - 50 см. При заморозках потрібне додаткове укриття. Особливо таке укриття потрібно вночі, коли різко знижується температура (у травні).



Догляд за патиссонами

Патисони майже не мають потреби в прищипування або в будь-якому формуванні. Однак якщо вегетативна маса буде сильно розвинена на шкоду плодам, то в сонячну погоду вранці зрізають 1-2 старих листки. Через 3 - 4 дні цю операцію повторюють.

У сонячну погоду для поліпшення плодоутворення корисно провести штучне запилення. Для цього зривають чоловіча квітка з дозрілої пилком, обривають пелюстки і обережно наносять пилок на жіночий квітка.

Плоди патисонівПлоди патисонів потрібно ізолювати від землі, щоб їх не пошкодили слимаки і вони не загнили. З цією метою їх кладуть на фанеру, дощечку або скло.

Патисони НЕ рихлять, не підгортають. При частих поливах у рослин оголюються корені, тому 1-2 рази за період вегетації кущі необхідно підсипати торфом, перегноєм або будь-грунтовою сумішшю шаром 3 - 5 см.

Патисони вологолюбні, особливо в період плодоношення. Поливають рослини відстояною теплою (22 -25 ° С) водою. До цвітіння - по 5 - 8 л на 1 м2 через 5 - 6 днів, а під час цвітіння і плодоношення - по 8 -10 л на 1 м2 через 3 - 4 дні. Поливають патисони під корінь, намагаючись не намочити листя.

За вегетаційний період рослини патисонів підгодовують тричі. Першу підгодівлю проводять до цвітіння: у 10 л води розводять 1 столову ложку нітрофоски або «Родючості» і поливають з розрахунку по 3 - 5 л на 1 м. Під час плодоношення рослини підживлюють двічі наступним розчином: у 10 л води розводять півлітрову банку курячого посліду, по 1 чайній ложці сечовини і сульфату калію, поливають з розрахунку по 5 -6 л розчину на 1 м2. Або в 10 л води розводять 1 столову ложку добрива «Годувальник» і 1 столову ложку «Ідеалу», підгодовують з розрахунку по 2 л на рослину.

Плоди потрібно збирати через 4 - 6 днів, інакше затримується цвітіння і формування нових плодів, а недорозвинені зав'язі можуть обсипатися.




 

Погода в Києві  

Овочі

Грунти

Підготовка городу

 

Саджай та заробляй

Оцінюєм можливості
Вирощування овочів
Вирощування зелені
Екологічно чисті продукти
Тепличне господарство
 

Захист рослин

 

Зберігання рослин

Домашня консервація

Домашня консервація

Добрива органічні чи мінеральні
Альтернативні добрива
Добрива для городу
Деревний попіл
Курячий послід
Компост
Дощові червяки
Органічне зелене добриво
Як вибрати добрива для городу

При використанні матеріалів сайту посилання на www.ovochi.in.ua обов'язкове!

© 2011 Кobzar All Rights Reserved