Головна $$$ Реальний заробіток в мережі інтернет $$$   

Меню сайтуКартопля

Капуста

Білокачанна
Брокколі
Брюссельська
Пекінська
Цвітна
Кольрабі
Огляд сортів
Шкідники та хвороби
 

Томати

Як вирощувати томат
Підготовка грунту
Посадка томатів.Пасинкування
Агротехніка
Збирання та зберігання
Хвороби та шкідники
Огляд сортів
 

Огірки

Вимоги до грунту та посадка
Догляд за рослинами
Збір та зберігання
Вибір сортів
 

Коренеплоди

Буряк столовий
Редис
Петрушка
Редька
Ріпа
Селера
Пастернак
 

Овочі - статті, ідеї, пропозиції

 
 
 

 

Вирощування пряних рослин.

пряні травиУ багатьох з нас слово « прянощі » асоціюєтьсяся зі східними та південними країна ми , де вони в основному і вирощуються. Багато прянощів які привозили з південно-східних країн , Китаю та Індії (кориця , ваніль , чорний і запашний перець , лавр , гвоздика і ін ) , широко вживаються в українській та европейкой кухні. Але поряд з ними існує чимало культур , які можуть рости і в північних широтах. В наших кліматичних умовах виростає  безліч пряно-ароматичних рослин , які давно і з успіхом використовуються в їжу. Деякі з них були добре відомі в старовину , але в наші часи мало  поширені або зовсім незнайомі  більшості городників. В останні роки інтерес до забутих «новинок» допоміг  вивести із забуття багато цікавих рослини , і все частіше в аматорських садах  можна зустріти поряд з традиційними культурами різноманітні пряні трави ,  які безсумнівно служать прикрасою  ділянки , надаючи їй яскравого незвичайного виду . До того ж багато пряних рослин прекрасні медоноси , що привертають  бджіл для кращого запилення овочевих і  плодових культур.
Більшість цих культур є вихідцями із Середземномор'я - колиски  багатьох сучасних овочевих рослин , але зустрічаються серед них і мешканці Європи , Сибіру і Далекого Сходу. Тому й вимоги до умов вирощування пряних рослин різні. Одні з них невибагливі , відмінно зимують і прекрасно себе почувають в різних кліматичних умовах , інші - примхливі ніжні , та вимагають постійної уваги і особливого догляду. Але незважаючи на складність вирощування , практично будь-яку пряність можна виростити на своїй ділянці.

Любисток вирощуванняЛюбисток.  Одне з кращих пряних рослин, невибаглива до світла, тепла та грунту.  Розмножується насінням, висівають під зиму або ранньою весною.  Нові рослини можна отримати і діленням куща У їжу йдуть свіжі стебла, листя і коріння як приправи до м'ясних супів, овочевих страв, а також для приготування маринадів і напоїв.Читати далі

Фенхель вирощаванняФенхель, або аптечний кріп. Розмножується посівом насіння рано навесні, влітку або під зиму. Для отримання ніжного потовщення рослини злегка підгортають.  Те ж роблять на однорічних рослинах під зиму, щоб отримати насіння, яке дозріває не одночасно і легко осипається,  У їжу використовують м'ясисті потовщення стебла в сирому вигляді як десерт або у тушкованому вигляді.Насіння в якості прянощів застосовують при виготовленні кулінарних виробів і домашніх консервів.  Культивований сорт - Болонський (Перцевий солодкий).Читати далі

   

 

Чабер вирощуванняЧабер .  Розмножується ця рослина насінням, поділом кущів, живцюванням пагонів, зимує без укриття.  Висівають його насіння в квітні, на одному місці вирощують 3-5 років.  Листя і молоді пагони, які мають різкий присмак перцю, застосовують в сирому і сушеному вигляді як приправу до різних страв.  У однорічних рослин зелень зрізають один раз перед цвітінням, у багаторічних - два-три рази за сезон.Читати далі

Майоран вирощуванняМайоран.  Теплолюбива рослина.  Насіння висівають навесні.  Забирають майоран на початку масового цвітіння й після відростання, коли зрізають стебла на висоті 5 сантиметрів від землі.  У їжу йде вся надземна частина як свіжа, так і сушена як прянощі при приготуванні м'ясних, рибних і овочевих страв і в домашньому консервуванні.  Кращі сорти-Листовий і Квітковий.Читати далі

 

Материнка вирощуванняМатеринка.  Розмножується насінням або розсадою з холодних парників.  Стебла дворічних рослин зрізають в період масового цвітіння.  Листя і квіти, що мають остропряний смак і приємний аромат, в сирому і сушеному вигляді гарні для приготування страв із сирих овочів, картоплі та м'яса.Читати далі

 

 

Вирощування мятиМ'ята.  Холодостійка рослина.  Посадку кореневищами або відводками ведуть навесні або восени у вологий грунт городу.  М'яту  поділяють на білу і чорну, які відрізняються за забарвленням листя і стебел, вмістом і ароматичності масла.  Свіжі та сушені листя і суцвіття містять ефірні масла, що додають приємний запах і пряний смак салатів та супів.  М'ята , крім того, - цінна сировина для отримання м'ятного масла, потрібного не тільки для харчових цілей але і в парфумерії та медицині.Читати далі

 

Вирощування меліси

Меліса.  Розмножується посівом насіння ранньою весною.  У період бутонізації прибирають стебла з листям і вживають їх як пряність для виробництва харчових виробів, яким вони надають сильний аромат лимона і гіркувато-пряний присмак.Читати далі

 

 

Чебрець вирощування

Чебрець Розмножують насінням при ранньо весняному посіві.Забирають з городу рослину під час цвітіння.  Листя пряного аромату і злегка гіркувато-пекучого смаку.  Застосовують їх при приготуванні соусів, маринадів, овочевих і м'ясних страв.

 

 

оманОман. У народі назвали - " Дивосил " пішло від " дев'яти сил" , якими він володіє.

Це багаторічна трав'яниста рослина має прямостоящий стебло висотою до 2,5 метрів , на якому розташовуються великі квітки жовтого кольору і широкі велике листя .

Він часто зустрічається в Україні (крім Карпат) . Любить вологі місця , росте на болотах , луках , лісових галявинах , по долинах річок і т. п. Читати далі

 

 

Погода в Києві  

Овочі

Грунти

Підготовка городу

 

Саджай та заробляй

Оцінюєм можливості
Вирощування овочів
Вирощування зелені
Екологічно чисті продукти
Тепличне господарство
 

Захист рослин

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Зберігання рослин

Домашня консервація

Домашня консервація

Добрива органічні чи мінеральні
Альтернативні добрива
Добрива для городу
Деревний попіл
Курячий послід
Компост
Дощові червяки
Органічне зелене добриво
Як вибрати добрива для городу

При використанні матеріалів сайту посилання на www.ovochi.in.ua обов'язкове!

© 2011 Кobzar All Rights Reserved