Головна | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Меню сайту
|
Томатний сік в домашніх умовахДуже добре готувати цей сік, коли у вас хороший урожай помідорів. Правда, для цих цілей підійдуть тільки дозрілі плоди, червоні, щойно з куща. Однак не варто брати перезрілі плоди, вони недостатньо хороші для цих цілей. У домашніх умовах можна приготувати два види домашнього томатного соку.Ось перший: ретельно миєте помідори, вирізаєте з них все плодоніжки, недозрілі і зіпсовані місця, розрізаєте томати на часточки і трохи віджимаєте сік з них. Тепер прийшов час відпарити часточки помідорів. Беремо для цього емальовану велику каструлю, заливаємо її віджатим соком, пов'язуємо зверху марлею, на яку потім викладаємо помідорні часточки. Через п'ять хвилин, після того як сік закипів, потрібно зняти його з плити. До цього часу всі помідорні часточки повинні вже розпаритися, тому беремо їх і протираємо через велике сито. Тепер перемішаємо це пюре з соком і ставимо на вогонь, підігріваємо приблизно до вісімдесяти п'яти градусів і починаємо розливати в заздалегідь підготовлену тару – гарячі пляшки або банки, які потім стерилізуємо в киплячій воді півгодини (якщо банки півлітрові, і сорок хвилин, якщо літрові ). Тепер сік готовий. Для другого способу теж підуть тільки зрілі плоди помідорів. Вимийте їх гарненько і роздавіть за допомогою дерев'яного маточки. Всю розчавлену масу викладаєте в глибоку емальовану каструлю і доводьте до кипіння. Пам'ятайте, що все це місиво потрібно періодично пермішувати. Ще гарячим перетираєте помідори через велике сито, яке відокремить насіння і шкірку помідорів. Отриману масу знову перетираємо через сито, тільки на цей раз беремо дрібне сито, використайте складену в декілька (два-три) шарів марлю. Можете додати у вже приготований томатний сік цукор або сіль за смаком. А підігрітий сік розливаємо по попередньо заготовленій тарі. Тару стерилізують так само, як і в рецепті, зазначеному вище.
Добавить свое объявление
Загрузка... Заготівля томатного соку на зиму, рецепти.
Для того, щоб заготовити консервований томатний сік без використання спецій, вам теж потрібно відбирати незіпсовані і цілі плоди. Потрібно їх гарненько промити, порізати і за допомогою соковижималки або м'ясорубки подрібнити. Вже подрібнені помідори покласти в емальований посуд або посуд з нержавіючої сталі і варити, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Не варто наповнювати каструлю до самого верху, тому що при кипінні томати сильно піняться. Варіть їх на сильному вогні близько півгодини, потім зменшіть вогонь і можете додати цукор і сіль за вашим смаком. Процес варіння не повинен перевищувати однієї години, до речі, час залежить від того, якого роду консистенцію ви хочете отримати - якщо сік, який ви хочете пити, тоді потрібно варити недовго, а якщо томатну пасту, тоді варіть довше, вода википить і маса стане густою . Якщо ви не будете додавати в сік спеції, то можете не проводити стерилізацію. Тільки потрібно буде розлити його гарячим в гарячі простерилізовані банки і тут же закатати кришками. Зберігати такі банки потрібно в темному і прохолодному приміщенні (оптимальна температура - десять-дванадцять градусів). Томатний сік зі спеціями потрібно готувати трохи інакше. Потрібно підготувати і уварити томати як у попередньому рецепті, а за десять хвилин до кінця варіння помідорів додати сіль і цукор. Через якийсь час, коли вони розчиняться, можете додати оцтову есенцію та інші спеції, продовжувати варити ще пару хвилин. Якщо ви любите томатний сік погостріше, то додавайте в нього більше перцю. Потім можете розлити сік в простерилізовані банки і закатати його кришками. А от для приготування такого томатного соку, який буде на смак як свіжий, потрібна трохи інша техніка. Якщо ви хочете зберегти в соку якомога більше вітамінів, то мелений томатний сік доведіть до кипіння і відразу ж розливайте в гарячі підготовлені банки і стерилізуйте хвилин двадцять, якщо це літрові банки, хвилин тридцять, якщо дволітрові і хвилин сорок, якщо це трилітрові банки. І останній рецепт томатного соку, приготованого в домашніх умовах. У цей сік додаються спеції, але не додається оцет. Стерилізація тут теж не проводиться, ось чому це вважається досить простим рецептом. У соковижималці перемелюєте всі томати, варіть їх близько півгодини, після чого додаєте всі спеції - гвоздику, запашний горошок і корицю. Кориця передає соку свій неповторний аромат. Крім того можете додати трохи мускатного горіха. Закачування відбувається, як і в попередніх рецептах, тільки перед самим закриттям кришки покладіть в сік на кожен літр соку по одній таблетці аспірину, тоді ваш сік не буде примхливим. Томатний сік: Користь і шкода. Однак незважаючи на безліч позитивних якостей цього продукту, у томатного соку є і свої протипоказання. Наприклад, не можна вживати томатний сік, якщо у вас камені в жовчному міхурі, тому що в томаті містяться певні речовини (органічні кислоти), які можуть викликати у хворого загострення болю. А ще постійне вживання томатного соку досить часто призводить до того, що в нирках і сечовому міхурі утворюються камені, особливо якщо вживати сік з їжею, багатою крохмалем. Калорійність томатного соку.
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
При використанні матеріалів сайту посилання на ovochi.in.ua обов'язкове! © 2022 Кobzar All Rights Reserved |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||