Головна | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Меню сайту
Овочі - статті, ідеї, пропозиції
|
Догляд за посадками баклажанівДогляд за посадками баклажанівУ перші дні розсаду баклажанів поливають щодня невеликими дозами, а потім - раз на тиждень, але не дуже рясно і тільки теплою водою. Надалі догляд за рослинами полягає в регулярних поливах і підгодівлі, розпушуванні міжрядь, боротьбі з бур'янами та хворобами. У порівнянні з іншими овочевими культурами баклажан потребує підвищених підгодівель фосфором, а на початку росту рослинам потрібен азот, інакше плодоношення затримається. Коренева система баклажана в молодому віці слабка, погано відновлюється при пошкодженні. Коріння чутливі до нестачі в грунті води, повітря, поживних речовин. Найбільш сприятливі для росту і розвитку рослин баклажана багаті гумусом, легкі і середні за механічним складом грунти. Рослини добре відгукуються на внесення органічних добрив, особливо перепрілого гною і компосту. Формування рослин баклажанаРослини формують у 2 стебла. Рослини сорту "Робін Гуд" у відкритому грунті і не обігрітих теплицях формування не вимагають. Загальні вимоги до всіх сортів і гібридів: видалення пасинків, пагонів, спрямованих всередину куща, а пізніше - листя на штамбі до першої розвилки. При цьому необхідно своєчасно підв'язувати кущі та підкручувати шпагатом скелетні гілки. Збір та зберігання врожаю баклажанівПлоди баклажана збирають молодими, поки вони ще не дозріли, - в технічній стиглості: У цей час насіння у них дрібне, м'якоть ніжна. Плоди краще зрізати секатором або садовими ножицями разом з плодоніжкою. У сухому приміщенні плоди баклажана зберігаються погано - зморщуються. Їх краще зберігати в поліетиленових відкритих пакетах в прохолодному місці.
Добавить свое объявление
Загрузка...
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
При використанні матеріалів сайту посилання на ovochi.in.ua обов'язкове! © 2022 Кobzar All Rights Reserved |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||