Лікувальні властивості перцю.
Перець
Існує дві групи сортів перцю: овочеві та пряні .
Лікарською сировиною служать зрілі плоди. Сушать їх звичайним способом або відразу переробляють.
Хімічний склад. Плоди містять цукор, крохмаль, білок, жир, клітковину, вітаміни С, В, Р, каротин і алкалоїд капсаїцин, який надає плодам пекучий смак.
Властивості. Препарати плодів мають знеболюючий ефект і збуджують апетит.
Застосування. При нанесенні препаратів перцю на шкіру проявляється відчуття теплоти без утворення міхурів. Перець дратує нервові закінчення, але не чинить прямої дії на капіляри. Він здатний індукувати синтез травних ферментів, що можна використовувати для лікування диспепсії без прийому ензиматичних препаратів. Екстракти з плодів перцю мають противірусну дію. Зовнішньо їх застосовують при невралгії.
Настоянка перцю стручкового. Її готують на 90%-ному етиловому спирті (1:10). Вона являє собою прозору рідину червонувато-жовтого кольору. Застосовують її зовнішньо при невралгіях, радикулітах, міозитах і т.д. Зберігають у темному місці 4 роки.
Лікувальні властивості картоплі | капусти | квасолі | моркви | буряка | часнику | цибулі | перцю | редьки | петрушки | гарбуза | томатів читайте далі на сайті.
<<Назад
Добавить свое объявление
Загрузка...
Увага!При використанні матеріалів сайту консультація лікаря обов'язкова!
|