Меню сайту




Овочі - статті, ідеї, пропозиції
|
Збирання і зберігання часнику
Зазвичай часник збирають на початку серпня, першими ознаками дозрівання часнику є пожовтіння і вилягання бадилля. Часник підкопують й акуратно витягують за гичку, не допускаючи механічних ушкоджень. Просушують часник прямо на ділянці або під навісом. Після остаточного просушування в часнику підрізають стебла на відстані 3 - 4 см. від шийки. Якщо ви запізнилися з прибиранням, часнику його лусочки розтріскуються, а цибулина часнику розпадається на зубчики. Для зберігання такої часник не придатний. Зберігають часник зазвичай в ящиках або мішках, в сухому приміщенні при температурі 0 ... +3 ° С при холодному способі і теплом способі +18 ° С., також якщо ви не підрізали бадилля часнику його можна сплести в коси.
Сорти часнику
Часник є однією з найдавніших на землі овочах культур. Часник збуджує апетит і покращує травлення. Багато овочівники садять, як правило, зубчики від вирощених самостійно місцевих, а частіше просто невідомих нікому сортів часнику, і виростає непоганий урожай. Але в останні роки з'явилися селекційні сорти часнику, що відрізняються підвищеною продуктивністю та терміном зберігання.
Характеристика деяких сортів часнику
Алейский. Маса цибулини до 30 р. Сорт часнику відрізняються високим урожаєм і гарною лежкістю, дружно дозріває.
Петровський. Сорт часнику високоврожайний, лежкий. Маса товарної цибулини до 75 г, м'якоть щільна, смак гострий. Забарвлення сухих лусок брудно-біла з темно-фіолетовими поздовжніми смугами. Відрізняється підвищеною стійкістю до фузаріозу.
Ювілейний Грибовський. Цибулини часнику щільні, округло-плоскі. Зимостійкість добра. Сорт часнику відрізняється високою пристосовуваністю до різних умов і гострим смаком.
Оленівський. Цибулина часнику округла або округло-плоска, масою 30-40 г. Зовнішні луски білі, у зубків кремово-рожеві. Смак напівгострий. Сорт часнику стійкий до хвороб, лежкий. Використовується для консервування, засолювання і в свіжому вигляді.
Гулівер. Цибулина часнику округло-плоска, щільна, масою 90-120 р. Сухі луски брудно-сірого кольору. М'якоть зубків біла, щільна. Смак гострий. Сорт часнику універсального використання, має відмінну лежкістю.
Башкирський-85. Сорт часнику ранньостиглий. Цибулини округлі і округло-витягнуті, масою близько 60 г, з дуже щільними багатошаровими лусками.
Добавить свое объявление
Загрузка...
|






|