![]() |
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Головна | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Меню сайту
|
Висадка розсади помідорів у відкритий грунт.![]() Кремезну розсаду садять вертикально в лунки до сім'ядольних листочків, в борозни глибиною 12-15 см, присипаючи грунтом частину стебла з 2-3 листям. Висадка розсади помідорів у відкритий грунтЯкщо в теплиці немає обігріву, і поки не встановилася тепла погода, ящики розсадою можна виставляти туди тільки на день (для загартування) і забирати на ніч.До посадки приступають, коли нічна температура в теплиці перестане опускатися нижче 8 ° С. Щоб зрозуміти, чи прийшла пора висаджувати томати у відкритий грунт, треба виміряти градусником температуру грунту на глибині 10-15 см. Якщо температура вище 10 ° С, можна садити. Короткочасне похолодання до 0 ° С загартована розсада може перенести без втрат, якщо напередодні рясно полити рослини. У разі ж загрози подальшого зниження температури рослини краще додатково вкрити нетканим матеріалом.
Добавить свое объявление
Загрузка...
Високорослі сорти в теплиці краще висаджувати у два ряди з відстанню між рядами 50 см, а між рослинами в ряду - 45-50 см (2,5-3 шт на 1 м2.). Низькорослі сорти досить розміщувати на відстані 35-40 см один від одного (3-4 шт. На 1 м2), карликові сорти витримують загущення до 5-6 рослин на 1 м2. Якщо грунт добре підготовлений і пухкий, лунки роблять посадковим колом, розсаду розкладають у лунки, після чого їх заливають водою і, засипаючи їх грунтом, щільно обжимають її навколо рослини. При такому способі витрата води мінімальна - 200-300 см3 на рослину. Якщо немає труднощів з водою, лунки роблять лопатою чи мотикою і витрачають на рослину 0.5-1 л води. Формування рослин томата (пасинкування)Томати звичайні формують в одне стебло. Щоб посилити утворення плодів і прискорити їх дозрівання, необхідно систематично видаляти пасинки - молоді пагони, які утворюються в пазухах листя (на малюнку показані відірвані пагони). Якщо цього не робити, то весь зріст піде у листя і пагони, а не в квітки і зав'язі. Наблизити або віддалити початок плодоношення можна завдяки формуванню рослин. Основну ідею цього процесу можна сформулювати так: чим менше залишається на рослині пагонів, тим раніше дозрівають плоди і тим їх буде менше, чим більше пагонів, тим більшу площу займає рослина, урожай томатів більший , але плоди дозріють пізніше. У теплиці і ндетермінантні (з необмеженим ростом стебла) томати формують, як правило, в одне стебло, залишаючи 7 квіткових кистей .Можна залишити тільки один нижній пасинок з одною квітковою кистю, а всі інші пасинки з пазух листя і від коріння видалити (коли вони досягнуть довжини 8 см). Детермінантні (з обмеженим зростанням основного стебла) томати в теплиці і у відкритому грунті можна формувати двома способами: 1) з постійним перекладом точки зростання на основне стебло після формування другої кисті, залишаючи на бічних пагонах по 2-3 кисті . Супердетермінантні (карликові) сорти у відкритому грунті не формують. На початку серпня верхівки стебел необхідно прищипнути і видалити всі незав'язані плодові кисті, щоб прискорити дозрівання плодів що залишилися. Пасинкування краще проводити вранці, коли у рослин високий тургор (наповнення вологою). Щоб уникнути зараження вірусними хворобами пасинки не обрізають, а обламують вбік так, щоб на пальці не потрапив сік рослини. Пасинкування помідорів відео онлайн
Також регулярно видаляють пожовкле нижнє листя і листя з ознаками хвороби.
Коли на стеблі розвинеться 6-7 плодових кистей, ріст рослини вгору зупиняють, обламуючи верхівку стебла вище останньої кисті. З'являються нові квіткові кисті систематично видаляють, залишивши для дозрівання 7-8 кистей. Таке формування буде сприяти більш швидкому дозріванню помідорів та їх гарним товарним якостям.
|
![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
При використанні матеріалів сайту посилання на ovochi.in.ua обов'язкове! © 2011 Кobzar All Rights Reserved |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |