Меню сайту




Овочі - статті, ідеї, пропозиції
|
Овочі лікують
Капуста
Незважаючи на солідні розміри, низькокалорійна. Так що їжте скільки душі завгодно. Ще з часів Піфагора, про капусту казали, що вона дає «спокійний настрій духу».
У чому користь? Овоч особливо необхідний в раціоні прекрасної половини. У капусті «живе» рідкісний антиоксидант індол-3-карбінол, який прискорює виведення з організму шкідливого типу естрогену, який викликає рак молочної залози.
Капуста - ідеальний продукт у раціоні людей з ожирінням, атеросклерозом, ураженням судин і серця, дисбактеріозом, гемороєм, хворобами печінки і жовчного міхура.
Відомо, що «пишна красуня» багата на вітамін С (більше всього аскорбінової кислоти в качані), вітамінами В1, В2, В3, бета-каротином, пектином і фолієвою кислотою - необхідної жінкам до періоду зачаття і під час вагітності.
Добавить свое объявление
Загрузка...
Салат
У 18 столітті існував особливий ритуал його приготування: листя рвалися і перемішувалися з іншими інгредієнтами тільки руками. Ніяких виделок, ложок або ножів, які могли б зіпсувати божественний смак страви. Але що цікаво? Подавався готовий салат виключно в білих рукавичках!
У чому користь? Соковиті і ніжні листочки салату містять речовини, які потрібні організму при підвищеній ламкості судин, ожирінні, захворюваннях щитовидної залози, хронічних гастритах, діабеті, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки.
Ще зелений салат - відмінний засіб при нервових розладах, безсонні і неврастенії. Він корисний годуючим мамам при зниженій лактації .
У листі салату багато хлорофілу, вітамінів В1, В2, В3, РР, К і С; мінеральних солей кальцію, магнію, заліза, кобальту, міді, цинку, йоду, фосфору.
Помідор або томат
З італійської «помідор» перекладається як «золоте яблуко». По французьки, слово звучить ще більш поетично «примі дамоур» -. «Яблоко любві». Відомо, що майже три століття в усій Європі помідори виращувались виключно як декоративні рослини.
У чому користь? Головний козир томату - антиоксидант лікопін.Сучасні дослідження дають всі підстави припустити: це речовина зберігає високу розумову і фізичну активність літніх людей.Крім цього зменшує ризик раку підшлункової залози та шийки матки.
Томати - відмінний додатковий засіб у профілактиці та лікуванні порушень серцевого ритму, гіпертонічної хвороби, ішемічної хвороби серця.якнайчастіше їсти помідори, рекомендується людям з підвищеною збудливістю нервової системи.
Овоч багатий на білки, амінокислоти, ферменти, цукру (фруктозу, сахарозу), клітковину, органічні кислоти, велика кількість заліза, каротину і вітамінів С, Е, В1, В2, В6, К, РР. Є в них пектин, фітонциди і мінеральні речовини. Зокрема солі кальцію і калію, фосфору, заліза, міді, цинку, йоду, фтору.
Буряк
Його користь перевірена сотнями цілителів та лікарів кількох епох. Результати тільки позитивні!
У чому користь? І в народній, і в науковій медицині, буряк рекомендується при гіповітамінозі, анемії, запальних захворюваннях слизових дихальних шляхів (риніт, тонзиліт, бронхіт).
Виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки на фоні зниженої кислотності шлункового соку, спастичні запори, хронічні холецистити і гепатити - всі ці діагнози-свідчення до того, щоб урізноманітнити своє меню стравами з буряка.
Атеросклероз і гіпертонічна хвороба також привід полюбити цей овоч. Варений буряк, буряковий відвар - відоме проносне і сечогінний засіб.
Буряк доступний і дешевий овоч, безмежно багатий сполуками калію (288мг/100г і магнію 45 мг/100 г). Цей факт дозволяє використовувати його в профілактиці і лікуванні захворювань серцево-судинної системи.
Він не може похвалитися щедрим вітамінним складом, однак, мінералів в буряку безліч і в чималих кількостях. Він справжній рекордсмен серед овочів та плодів за вмістом цинку!
Морква
Більше 2000 років тому для римлян вона була такими ж ласощами як для нас цукерки.
У чому користь? Руда морквина - перша помічниця при запальних захворюваннях слизових оболонок шлунково-кишкового тракту, захворюваннях шкіри, сечокам'яної хвороби, подагрі, остеохондрозі.
Морква відмінно зміцнює сили людей з інфарктом міокарда, стенокардією, сечокам'яною хворобою, обмінному поліартриті. Кількість бета-каротину, що міститься в одній з'їденій в день моркві, знижує ризик захворювання на рак легенів у два рази, навіть якщо раніше людина багато курила. Також бета-каротин захищає очі від вікових захворювань.
В одній середній морквині міститься близько 6 мг бета-каротину. Не забудьте: корисна речовина засвоюється тільки разом з жирами. Тому їжте моркву зі сметаною, а краще - рослинним маслом.
Картопля
Нині вона - основа харчування більшості населення планети. Сьогодні фахівці налічують більше 2000 сортів картоплі.
У чому користь? Вона корисна при захворюваннях нирок, серцево-судинної системи. Її речовини підтримують хворих на стенокардію, атеросклероз.Речовини з бульб картоплі, захищають печінку.
Картопля містить білки (альбумін, глобулін), а також вуглеводи і майже всі незамінні амінокислоти. Сечогінна і кардіологічна дія картоплі зумовлені високим вмістом калію.
Перець
Дійсно, гарний і краса ця, безумовно, від природи.
У чому користь? Особливо цінний овоч для тих, хто працює або живе в зонах з підвищеним радіаційним фоном. Солодкий перець зміцнює сили людей з судинними розладами. Корисний при гіпертонії - зниженому артеріальному тиску, хронічній пневмонії, бронхіті, ГРВІ, ревматоїдному артриті, метеоризмі.
Речовини солодкого перцю зміцнюють нігті та волосся. Його корисно їсти тим, хто бореться з такою косметичної проблемою як вугровий висип. А ще солодкий овоч ідеальний, коли ви сидите на дієті - він низькокалорійний.
Перець називають природним полівітамінним концентратом. З фактом не посперечаєшся: за вмістом аскорбінової кислоти він перевершує всі овочі (150 мг в 100 г зеленних плодів і 250-300 мг в100 г червоних). Щоб задовольнити добову потребу в аскорбіновій кислоті, досить з'їсти всього 50 г зеленого перцю, червоного - ще менше.
Овоч багатий на флавоноїди, які зміцнюють капіляри - найдрібніші судини організму. І ще одна з особливостей перцю - присутність у ньому великої кількості вітамінів Е і В6, а також фолієвої кислоти.
Гарбуз
Його подорож з Мексики до Європи проходила дуже повільно. Потрапивши в Росію в 16 столітті, гарбуз отримала визнання тільки три століття тому.
У чому користь? Страви з м'якоті овочу незамінні при хронічних захворюваннях органів травлення - гастритах, ентеритах, колітах, гепатитах, хронічних запорах.
Гарбуз і гарбузовий сік з медом допоможуть розслабитися і швидше заснути. А ще гарбуз необхідна в раціоні людей з цукровим діабетом, подагрою, сечокам'яною хворобою, набряками серцевого та ниркового походження, атеросклерозом і гіпертонією, ожирінням, фурункулами і абсцесами.
Насіння гарбуза корисні в комплексному лікуванні передміхурової залози.
Стиглий овоч містить цукри- глюкозу, фруктозу, сахарозу, а також велику кількість клітковини. Із мінеральних речовин гарбуз може пишатися значним вмістом магнію, калію і кальцію, фосфору, а також вітамінів В1, В2, В5, Е та А.
|






|